Dacă vrei să încerci brioșe cu goji și cătină, fără gluten și ușor de făcut, rețeta asta e pentru tine. Se fac repede, ies pufoase și au un gust bun. Goji și cătina nu sunt doar niște ingrediente în plus, ci aduc și beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în vitamine și te ajută să ai mai multă energie.

Brioșe cu goji și cătină - rețetă fără gluten

Mulți oameni evită glutenul, fie din cauza intoleranței, fie pentru că le provoacă disconfort digestiv. Cei mai mulți nici nu știu că au o sensibilitate la gluten, dar simt adesea balonare sau oboseală după ce consumă produse din făină obișnuită. Cu această rețetă, nu trebuie să îți faci griji. Folosim făină făină fără gluten.

Ce face aceste brioșe speciale? În primul rând, goji și cătina. Aceste fructe sunt pline de vitamine și antioxidanți, perfecte pentru a-ți susține imunitatea. Goji este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii și vederii, iar cătina este un adevărat boost de vitamina C. Le poți folosi proaspete sau deshidratate, dar dacă le ai deshidratate, e bine să le hidratezi puțin înainte, ca să devină mai moi și să se integreze mai bine în aluat.

Prepararea este simplă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele, să torni compoziția în forme și să bagi tava la cuptor. În aproximativ 15 minute, ai brioșe gata de savurat. Poți să le lași simple sau să le pudrezi cu zahăr și scorțișoară pentru un plus de aromă.

Sunt ideale pentru micul dejun, o gustare rapidă sau un desert fără regrete. Se păstrează bine la frigider timp de câteva zile, dar sunt atât de bune încât nu cred că vor rezista prea mult. Dacă vrei să încerci o rețetă ușoară, sănătoasă și plină de gust, încearcă aceste brioșe cu goji și cătină!

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 150 grame făină fără gluten
  • 125 ml lapte (poți folosi lapte vegetal dacă dorești o variantă fără lactoză)
  • 50 grame unt, moale
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură scorțișoară (sau mai mult, după gust)
  • 1 linguriță praf de copt (de preferat cu tartrat de potasiu, dar merge și varianta clasică)
  • 1 lingură cătină deshidratată
  • 1 lingură goji

Mod de preparare

Pregătește tava pentru brioșe – folosește forme de hârtie sau unge tava cu puțin unt.

Amestecă ingredientele – într-un bol, bate oul cu zahărul. Adaugă laptele, untul moale și scorțișoara.

Încorporează făina – adaugă făina fără gluten și praful de copt, amestecând bine pentru a obține un aluat omogen.

Adaugă fructele – încorporează cătina și goji berries.

Toarnă compoziția în forme – umple fiecare formă pe trei sferturi.

Coace brioșele la 180 de grade, timp de 12-15 minute, până devin aurii.

Lasă-le la răcit, apoi, dacă vrei, poți presăra deasupra un amestec de zahăr pudră și scorțișoară.