O budinca traditionala britanica, facuta cu crema de vanilie, gem dulce de zmeura si topping de bezea.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 600ml lapte
- 25g unt
- 150g zahar
- 1 lamaie - coaja rasa
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 3 oua, separate, 2 alburi puse deoparte
- 130g pesmet
- frisca
- Pentru gemul de zmeura:
- 150g zmeura
- 100g zahar
- 1 lingurita de suc de lamaie
Mod de preparare
1. Pentru a face crema, se amesteca laptele, untul, 50g de zahar, coaja de lamaie si extractul de vanilie intr-o cratita, apoi se incalzeste usor pana cand zaharul se dizolva, dar nu fierbe. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.2. Intr-un castron, se bate galbenusul de ou, apoi se incorporeaza usor in amestecul de lapte racit. Se adauga pesmetul. Se toarna amestecul intr-un vas usor uns, apoi se lasa sa se inmoaie timp de 20 de minute. Se incalzeste cuptorul la 150C.
3. Se lasa la cuptor timp de 35 de minute.
4. Intre timp, pentru gem, se pune zmeura intr-o cratita, la foc mediu timp de 4-5 minute. Se adauga 100g de zahra si se da in fiert timp de 5 minute, amestecand constant, timp in care consistenta trebuie sa fie groasa. In cazul in care amestecul este [rea subtire, se fierbe inca 2 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga sucul de lamaie.
5. Cand crema si gemul sunt gata, se face bezeaua. Se pun cele 2 albusuri intr-un vas curat, se adauga un varf de sare si se bat cu un mixer pana devin usor rigide. Se adauga 100 g de zahar, treptat.
6. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se imprastie gemul peste budinca, apoi se acopera cu bezea. Se coace timp de 20-25 minute. Se serveste fierbinte, cu frisca sau inghetata.