Cartofii sunt o alegere inspirată de fiecare dată, fie că vorbim despre feluri principale sau garnituri. De la cele mai simple, până la cele mai complexe rețete, cartofii au calitatea de a fi foarte versatili și ușor de alăturat în orice combinație de mâncare. 

Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi umpluți cu brânză și șuncă, pe care o puteți prepara pentru orice ocazie. Este simplu de făcut și ieftină, pentru că aveți nevoie doar de ingrediente accesibile și la îndemână. 

Cartofi umpluți cu telemea și șuncă
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 100 g unt
  • 150 g telemea sau brânză feta
  • 100 g cașcaval
  • 150 g șuncă presată sau mușchi
  • piper

Mod de preparare

Înveliți cartofii în folie de aluminiu și dați-i la cuptor pentru aproximativ o oră. Puteți și să-i fierbeți, dacă vreți varianta mai rapidă, dar există riscul să se fărâme.

Pentru umplutură, amestecați untul la temperatura camerei cu puțin piper. Adăugați brânza și cașcavalul date pe răzătoare. Tăiați șunca cubulețe și adăugați-o în amestec.

Tăiați cartofii pe jumătate și scobiți puțin din miez. Puneți o lingură din amestecul de brânză și șuncă, sau mai mult, depinde cât de mari sunt cartofii. Mai dați cartofii umpluți la cuptor pentru 10-15 minute, sau până când brânza s-a gratinat.

Poftă bună!