O placinta gustoasa de pui, facuta cu morcovi, mazare si telina. Un deliciu pentru serile petrecute in fata televizorului.

Caserola De Pui
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 450g piept de pui dezosat, taiat cubulete
  • 1 cana felii de morcovi
  • 1 cana de mazare congelata
  • 1/2 cana telina, felii
  • 1/3 cana unt
  • 1/3 cana ceapa tocata
  • 1/3 cana faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita seminte de telina
  • 1 3/4 cani supa de pui
  • 2/3 cana de lapte
  • aluat foietaj

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C.

2. Intr-o cratita, se combina carnea de pui, morcovi, mazare si telina. Se adauga apa pentru a acoperi si se fierbe timp de 15 minute. Se ia de pe foc, se scurg si se pun deoparte.

3. In cratita, la foc mediu, se gateste ceapa in unt pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga faina, sare, piper si semințe de telina. Incet, se adauga supa de pui si lapte. Se pune la fiert la foc mediu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa deoparte.

4. Se pune amestecul de pui in aluat. Se toarna lichidul fierbinte peste. Se acopera cu aluat, se sigileaza marginile si se taie excesul de aluat. Se fac mai multe fante mici, in partea de sus.

5. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute, sau pana cand partea de sus este maro-aurie. Se raceste timp de 10 minute inainte de servire.