Checurile sunt deserturi extrem de simple, iar reteta de mai jos are o aroma fructata, irezistibila.

Chec cu zmeura
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • Pentru umplutura de zmeura:
  • 1 cana de zmeur (125g)
  • 2 linguri de zahar
  • Pentru chec:
  • 2 cani de faina (250g)
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 226g unt
  • 200g zahar granulat
  • 3 oua
  • 120g iaurt grecesc
  • 2 lingurite extract de lamaie
  • 1 lime - coaja

Mod de preparare

1. Pentru a face umplutura de zmeura, se pun zmeura si zaharul intr-o cratita la foc mediu si se da in fiert. Se gateste aproximativ 5-10 minute, amestecand frecvent, pana cand zmeura se descompune si amestecul se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca complet.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune deoparte.

3. Se cern faina, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte. Folosind un mixer, se bate untul pana devine pal si cremos. Se adauga zaharul si se bate pana se combina. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se adaugga iaurtul, extractul de lamaie si coaja, apoi se incorporeaza treptat in ingredientele uscate.

4. Se toarna jumatate din aluat in tava pregatita, se intinde si se adauga linguri de sos de zmeura deasupra. Utilizand un cutit, se rotesc cele doua amestecuri impreuna. Se toarna restul de aluat in tava, se intinde, apoi se adauga restul sosului de zmeura, creand spirale.

5. Se coace timp de 50 - 60 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se acopera usor cu folie de aluminiu la jumatatea timpului de coacere, pentru a preveni rumenirea. Se lasa sa se raceasca complet in tava inainte de feliere si servire.