Aceasta este varianta rapida a celebrei retete de origine mexicana, asa ca nu vei fi nevoita sa petreci toata ziua in bucatarie.

Chilli con carne
Timp total 55 minute

Ingrediente

1 lingura ulei de masline 2 cepe mari, tocate fin 3 catei de usturoi, zdrobiti 500g carne tocata de vita 1 lingura de chimen macinat 1 lingurita paprika 1/4 lingurita scortisoara 400g conserva rosii tocate 250ml supa de vita 400g conserva fasole, scursa si clatita (sau fasole fiarta)

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se gateste timp de 10 minute, amestecand adesea, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se prajeste, amestecand, timp de inca 2 minute, apoi se scot intr-un castron.

2. Se da focul mai mare, se adauga carnea de vita si se asezoneaza bine, amestecand din cand in cand. Cand este rumenita, se adauga ceapa cu chimenul, boia si scortisoara. Se gateste, amestecand, timp de 2-3 minute apoi se adauga rosiile cu un varf de zahar si supa de vita.

3. Se da in fiert si se gateste, amestecand ocazional, timp de 20-25 minute pana cand sosul este redus si gros. Se adauga fasolea si se gateste timp de inca 5 minute, apoi se asezoneaza si se serveste cu frunze de coriandru si felii de lamaie.