Din acest aluat se pot face cornuri delicioase, dar poate fi de asemenea folosit pentru a face rulouri cu scortisoara.
Timp total 2 ore și 20 minute
Ingrediente
- 1/2 cana cu apa calda
- 1/2 cana de lapte cald
- 1 ou
- 1/3 cana de unt
- 1/3 cana de zahar
- 1 lingurita sare
- 3 3/4 cani faina
- drojdie
- 1/4 unt
Mod de preparare
1. Se pune apa, lapte, ou, 1/3 ceasca de unt, zahar, sare, faina si drojdie intr-o masina de paine, conform instructiunilor.2. Se intinde aluatul format pe o suprafata presarata cu faina. Se imparte aluatul in jumatate. Se ruleaza fiecare jumatate intr-un cerc de 30cm. Se raspandeste 1/4 cana unt topit pe toata suprafata. Se taie fiecare cerc in 8 felii. Se ruleaza feliile pornind de la capatul mai lat. Se pun pe o foaie de copt si se se acopera cu un prosop de bucatarie curat. Se pun intr-un loc cald si se lasa sa creasca 1 ora. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 200C.
3. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute, pana devin aurii.