Daca esti mare iubitor de carne, iti spunem ca aceasta reteta este Raiul din farfurie!
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1/2 lingurita de cimbru uscat, zdrobit
- 1/2 lingurita de salvie uscata, zdrobita
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper
- 110g cotlete de porc dezosate
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/4 cana de gem de zmeura fara seminte
- 2 linguri de suc de portocale
- 2 linguri de otet de vin
- 4 fire proaspete de cimbru (optional)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 95C. Intr-un castron mic, se combina cimbrul zdrobit, salvia, sarea si piperul. Se imprastie uniform peste cotletul de porc.2. Se topesc untul si uleiul de masline intr-o tigaie. Se gateste cotletul de porc timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se pastreaza in cuptorul preincalzit.
3. In tigaie, se combina gemul de zmeura, sucul de portocale si otetul. Se da in fiert si se gateste timp de 2-3 minute sau pana cand sosul se reduce la consistenta dorita. Se pune sosul peste cotletul de porc, se decoreaza cu fire de cimbru si se serveste.