Un desert cremos si fin, pe care o sa vrei sa-l prepari in fiecare zi.

Crema De Ciocolata Cu Vin
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 125g stafide
  • 6 linguri de vin dulce
  • 275g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 100g unt
  • 75g zahar pudra
  • 2 linguri de cacao, cernuta
  • 3 galbenusuri medii de ou
  • 200ml smantana

Mod de preparare

1. Se pun stafidele intr-o tigaie mica cu vinul, se da in fiert si se lasa cateva minute, apoi se ia de pe foc. Se lasa deoparte pentru a lasa stafidele sa se raceasca.

2. Intre timp, se topeste ciocolata intr-un castron asezat peste o cratita de apa fierbinte. Se amesteca, apoi se lasa sa se raceasca.

3. Se pun untul si jumatate de zahar pudra intr-un castron mare. Folosind un mixer, se amesteca timp de cateva minute pana cand se formeaza o crema palida si pufoasa, apoi se adauga cacao. Intr-un alt vas, se bat galbenusurile de ou si zaharul ramas timp de 2-3 minute, pana cand se ingroasa.

4. Se incorporeaza ciocolata racita in unt, apoi se adauga stafidele cu lichidul si galbenusul. Se amesteca pana cand se combina. Se toarna in forme. Se acopera si se raceste peste noapte.

5. Se scot formele de la frigider cu o ora inainte de servire.