Cremele simple și rapide, cu textură de budincă, sunt perfecte atunci când aveți poftă de ceva dulce, dar le puteți folosi și pentru prăjituri, torturi sau deserturi improvizate pe loc.
Crema pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și parfumată. O puteți savura ca atare, cu fructe proaspete, cu waffles, pancakes sau o puteți folosi la prăjituri. Este, așadar, un desert foarte versatil și ușor de preparat.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 250 ml frișcă lichidă
- 250 ml șampanie
- 30 g amidon
- 140 g zahăr
- 2 ouă
- 4 gălbenușuri
- 4 linguri unt
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Amestecați amidonul cu jumătate din frișca lichidă. Mixați bine, până când se omogenizează. Adăugați ouăle întregi și gălbenușurile, continuând să mixați la treaptă mică.Separat, amestecați restul de frișcă cu zahărul și șampania. Puneți vasul pe foc și lăsați până când zahărul s-a topit și alcoolul s-a evaporat. Dați la o parte de pe foc.
Încorporați amestecul peste crema de ouă și amidon, puțin câte puțin, pentru a evita ca ouăle să se coaguleze. Când ați terminat de încorporat, puneți crema pe foc și lăsați până când se îngroașă și capătă un aspect catifelat, amestecând încontinuu.
Opriți focul și încorporați untul și esența de vanilie. Strecurați crema pentru a scăpa de cocoloașe și lăsați-o la rece două ore.
O puteți servi ca atare, cu fructe proaspete sau ca umplutură pentru prăjituri și torturi.
Poftă bună!