Un desert delicios de zmeura te duce cu gandul la bunatatile din copilarie. Se adauga putin piper negru pentru o aroma unica.

Deliciu De Zmeura
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 200ml lapte
  • 12g piper negru
  • 3 oua
  • 60g zahar
  • 3 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute
  • 300g zmeura
  • 250g smantana

Mod de preparare

1. Se pune laptele intr-o cratita, se adauga piperul si se lasa sa dea usor in fiert. Se ia de pe foc si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute.

2. Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana cand se ingroasa. Se strecoara laptele si se toarna peste oua, amestecand constant. Se pune compozitia intr-o cratita, la temperatura scazuta pana cand este suficient de groasa. Se ia de pe foc.

4. Se stoarce excesul de apa din gelatina si se adaugaa foile in compozitie. Se amesteca pana se topeste, se strecoara intr-un castron si se lasa sa se raceasca (se acopera partea superioara a recipientului pentru a preveni formarea cojii).

5. Se pune zmeura intr-un blender, apoi se trece printr-o sita fina si se pune peste compozitie.

6. Se lasa sa se raceasca amestecul. Se bat usor smantana si albusurile de ou in boluri separate, apoi se incorporeaza in crema de zmeura. Se adauga un pic de piper negru macinat, apoi se pune in pahare. Se raceste timp de 2 ore inainte de servire.