Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 linguri de smantana
- 1 1/2 linguri de maioneza
- 1 - 2 lingurita de wasabi
- 1 lamaie
- 1 lingurita de sos de soia
- 2 fire de ceapa verde
- 1 lingura de ulei
- 2 buc. file de somon
- piper
- fulgi de chilli
Mod de preparare
1. Pentru a face sosul, se amesteca toate ingredientele, intr-un bol mic, pana cand se omogenizeaza. Se adauga apa treptat pana la consistența dorita. Se acopera cu o folie si se pune in frigider.2. Se pune tigaia grill pe aragaz. In timp ce se incalzeste, se amesteca ulei, sos de soia, piper si zeama de la o jumatate de lamaie. Se trec fileurile de somon prin sos si se pun in tigaie. Se gatesc fileurile de somon cateva minute pe ambele parti.
3. Fileurile se servesc cu o lingura de sos de lamaie peste. Se decoreaza cu piper, fulgi de chilli si ceapa verde tocata. Merg excelent cu legume fierte la abur.