Iata un mod creativ de a folosi resturile de spaghete. Incearca sa le amesteci cu oua pentru o omleta italiana.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 250g spaghete din grau integral
- 4 linguri ulei de masline
- 3 cepe medii
- 4 oua
- 1/2 cana lapte degresat
- 1/3 cana parmezan ras
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 rosie, cubulete
Mod de preparare
1. Se gatesc spaghetele intr-un vas mare cu apa clocotita, 8-10 minute, conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg si se trec printr-un jet de apa rece.2. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand ocazional, pana devie aurie, 10-12 minute. Se transfera intr-un castron si se lasa sa se raceasca putin.
3. Se amesteca ouale si laptele intr-un castron mare. Se adauga ceapa, parmezanul, patrunjelul, busuiocul, sarea si piperul. Se adauga spaghetele fierte.
4. Se pune o tigaie curata la foc mediu. Se toarna amestecul de ou si se distribuie uniform in tigaie. Se gateste, pana cand partea de dedesubt este aurie, 3-5 minute.
5. Se pune un platou mare peste tigaie si se intoarce tigaia cu grija, rasturnand fritatta pe platou. Apoi se pune, din nou in tigaia, pe partea care nu a fost gatita. Se lasa pe foc pana cand partea de jos este aurie. Se pune pe un platou si se decoreaza cu rosii.