Niste prajiturele delicate, potrivite pentru zilele in care ai nevoie de un rasfat dulce.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 100g zmeura
- 100ml de vin roze
- 100g unt
- 3 albusuri de ou
- 60g migdale macinate
- 60g faina
- 150g zahar
Mod de preparare
1. Cu cateva ore inainte de a incepe, se pune zmeura intr-un castron cu vinul roze si se lasa la macerat.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune untul intr-o tigaie si se topeste la foc mediu. Se lasa pe fo pana cand este maro deschis, cu miros de nuci. Se lasa să se raceasca.
3. Folosind un mixer, se bat albusurile de ou intr-un castron mare. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, faina si zaharul pudra. Se incoproreaza amestecul de faina in albusurile de ou, folosind o lingura de metal. Se adauga untul topit intr-un flux continuu, apoi se amesteca pana se netezeste. Se raceste aluatul timp de 1 ora.
4. Se scurge orice exces de lichid din zmeura. Se umple o tava de briose, pana la jumatate cu aluatul, apoi se pune cate o zmeura pe fiecare pe fiecare fursec inainte de a acoperi cu aluatul ramas.
5. Se asa la cuptor timp de 25-30 de minute, pana devin maro auriu. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc calde sau reci.