Vara, rețetele care nu necesită preparare termică sunt cele mai populare, fie că vorbim despre mâncăruri clasice sau deserturi. Nimic nu se compară cu o supă rece, o salată rapidă sau o înghețată făcută în casă. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, răcoritoare și plină de vitamine. Gazpacho de legume, în care morcovii sunt vedeta. E gata în 10 minute, nu necesită nici timp, nici răbdare prea multă și veți avea un bol plin cu vitamine și fibre proaspăt stoarse, din legume. Supele gazpacho au avantajul că substanțele nutritive din legume rămân întregi și nu se pierde nimic, pentru că nu sunt preparate termic. 

Gazpacho de morcovi - rapid și sănătos
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 castravete fabio
  • 700 g roșii coapte
  • 4 morcovi
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe oțet balsamic
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 lingură amestec de: chimion, paprika, coriandru
  • sare
  • piper
  • gheață (opțional)
  • pătrunjel

Mod de preparare

Tăiați ceapa felii și puneți-o într-un bol, cu apă rece peste ea. Tăiați ardeiul, morcovii și tulpinile de țelină în bucăți potrivite. Curățați castravetele și tăiați-l cubulețe.

Scurgeți ceapa de apă și curățați usturoiul. Decojiți roșiile și tăiați-le în sferturi. Puneți toate ingredientele în afară de pătrunjel și condimente într-un robot de bucătărie și mixați până când obțineți o cremă omogenă.

Puneți uleiul într-un vas pe foc, împreună cu condimentele și încălziți până când acestea își eliberează aroma. Turnați peste crema de legume și mixați din nou. Mai adăugați sare și piper dacă mai este nevoie.

Serviți supa rece, cu gheață sau nu, și cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!