Atunci când nu mai știți ce să pregătiți pentru desert sau mic dejun, aceste gofre sau waffles sunt ideale. Se fac ușor, arată bine și le puteți servi cu ce vreți voi: ciocolată, fructe proaspete, sos de caramel, iaurt, cremă de vanilie etc.

Gofrele sunt genul de desert pe care îl cumperi atunci când mergi în vacanță sau ieși în oraș. Alături de clătite, înghețată și gogoși, gofrele se găsesc aproape la orice colț de stradă și nu ai cum să treci pe lângă ele și să nu te ispitească.

Așa cum spuneam, le puteți face acasă, simplu și rapid, din câteva ingrediente. Aveți nevoie de un aparat pentru gofre, pe care îl găsiți în orice magazin cu articole pentru bucătărie.

Gofre belgiene cu ciocolată (waffles)
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 150 g făină
  • 50 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Puneți într-un bol făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și un praf de sare și amestecați. Turnați untul topit și gălbenușurile și încorporați treptat laptele.

Bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Albușurile trebuie să formeze o spumă tare, pe care o veți turna peste amestecul făcut anterior.

Încălziți aparatul pentru gofre și turnați aluat în interior. Lăsați 3-4 minute sau în funcție de cât de rumenite le vreți și de tipul aparatului.

Continuați până când terminați aluatul. Serviți după ce s-au răcit puțin, cu ce topping doriți.

Poftă bună!