Cu un continut mic de colesterol, iepurele este o alegere perfecta pentru o cina usoara.

Iepure Cu Tarhon, Mustar Si Smantana
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 iepuri mici (fiecare cantarind aproximativ 800g-1kg)
  • 25g faina
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50g unt
  • 2 linguri de otet
  • 4 catei de usturoi, felii
  • 150ml vin alb sec
  • 150ml supa de pui
  • 1/2 linguri mustar
  • 1/2 lingura de mustar Dijon
  • 3 linguri de smantana
  • 2 linguri tarhon proaspat tocat

Mod de preparare

1. Se asezoneaza bucatile de iepure, apoi se pudreaza cu faina, scuturand excesul. Se incalzeste uleiul si jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga bucatile de iepure si se gateste pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie. Se adauga otet si se amesteca. Se toarna peste iepure, apoi se sterge tava cu hartie de bucatarie curata.

2. Se adauga restul de unt la tigaie si, cand se topeste, se adauga usturoiul si se prajeste usor timp de 1 minut. Se adauga faina, apoi se amesteca treptat vinul alb si supa de pui.

3. Se pune iepurele in tigaie, se acopera bine si se fierbe foarte usor pana cand se inmoaie. Se incalzeste cuptorul la 120C.

4. Se scoate iepurele, se acopera cu folie si se tine la cald in cuptor. Se creste caldura si se fierbe sosul, pana cand lichidul este redus usor si bine aromatizat. Se adauga mustar si smantana, apoi se fierbe pana cand sosul se ingroasa putin. Se asezoneaza si se adauga tarhonul. Pentru a servi, se toarna sosul peste iepure, se presara cu crengute tarhon si se serveste cu piure de cartofi.