Capsunile cu mascarpone sunt o combinatie clasica, iar reteta de mai jos este cea mai simpla modalitate de a obtine aceasta potrivire perfecta.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 300g capsuni, taiate in bucati
- 2 linguri sirop de soc
- 150g zahar pudra
- 500g mascarpone
- 100g ciocolata alba, tocata
- Pentru sosul de capsuni:
- 200g capsuni, taiate in sferturi
- 1 lingura sirop de soc
- 2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
1. Se pun capsunile tocate intr-un castron. Se adauga siropul de soc si zaharul. Se lasa deoparte, la macerat, timp de pana la 1 ora.2. Se amesteca mascarpone si ciocolata alba impreuna, apoi se incorporeaza in amestecul de capsuni tocate. Se pune compozitia intr-un recipient si se lasa sa inghete peste noapte.
3. Pentru sosul de capsuni, se pun fructele intr-un castron, se adauga siropul de soc, apoi se presara cu zahar. Se lasa deoparte timp de 15 minute. Se serveste sosul peste inghetata.