Aceasta reteta traditionala combina curry, miel, cardamom, ghimbir proaspat si turmeric pentru a face un fel de mancare bogat, cu o explozie de arome indiene.

Miel Nihari
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 150ml ulei de floarea-soarelui
  • 4 cuisoare
  • 3-4 pastai de cardamom
  • 1 foaie de dafin
  • 3 cepe mari, fin tocate
  • 1kg pulpa de miel, taiata in bucati
  • ghimbir proaspat ras
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura praf de ardei iute
  • 1 1/2 lingurita turmeric
  • 100ml iaurt grecesc
  • 300ml supa de pui
  • 50g unt
  • 1 1/2 linguri de faina
  • 1/2 lingurita garam masala (amestec indian de condimente)

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adauga cuisoare, cardamom si frunze de dafin si se lasa pe foc timp de cateva secunde. Se adauga un sfert din ceapa si se caleste pana devine aurie, apoi se adauga carnea de miel si un varf de cutit de sare si se prajeste timp de cateva minute.

2. Se miscoreaza focul, se adauga ghimbir, usturoi si un strop de apa, apoi se amesteca. Se adauga ceapa ramasa, ardeiul iute si turmeric. Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute la foc mic, amestecand ocazional. Cand ceapa s-a inmuiat complet, se adauga iaurtul si se fierbe timp de 5 minute, apoi se adauga supa si se fierbe timp de inca 5 minute.

3. Se pune o sita peste un castron mare si se toarna continutul pentu a srecura lichidul. Se adauga untul in tigaie si cand se topeste se adauga faina, amestecand, pana cand se ingroasa. Se toarna lichidul inapoi in tigaie si se amesteca timp de cateva minute, pana cand sosul se ingroasa putin. Se pune mielul peste sos si se adauga garam masala. Se serveste cu ardei iute verde, ghimbir, coriandru tocat si menta.