Aceasta prajitura italiana de Craciun este un desert usor si rapid, perfect pentru ocazii festive.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 100g migdale, prajite
- 125g alune, prajite
- 150g smochine, faramitate
- 220g ciocolata cu cirese, tocata
- 3/4 cana faina
- 2 linguri cacao
- 150g ciocolata neagra, tocata
- 2/3 cana miere
- 1/3 cana zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort.2. Se pun migdalele, alunele, smochinele, ciocolata cu cirese, faina, cacao si jumatate din ciocolata neagra intr-un castron mare. Se amesteca.
3. Se pun mierea, zaharul si ciocolata ramasa intr-o cratita la foc mic. Se gatesc, amestecand, timp de 5 minute sau pana cand zaharul se dizolva si ciocolata se topeste. Se da in fiert. Se reduce caldura si se fierbe la foc mic timp de 2 minute.
4. Se face o adancitura in centrul amestecului de faina. Se toarna siropul. Se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se pune amestecul in tava de tort. Se da la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie si se serveste.