Pavlova este intotdeuna o alegere buna, iar aceasta reteta te ajuta sa te bucuri de prospetimea fructelor de sezon.

Pavlova cu ciocolata si zmeura
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 6 albusuri de ou
  • 300g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 50g ciocolata neagra, tocata marunt
  • Pentru topping:
  • 500ml smantana
  • 500g zmeura
  • 2-3 linguri de ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat albusurile de ou pana se formeaza varfuri rigide, apoi se adauga zaharul, treptat. Se adauga cacao, otetul si ciocolata tocata, apoi se amesteca bine pana cand ingredientele sunt incorporate complet. Se toarna in tava, intr-un cerc cu diametrul de 25 cm, netezind partile laterale si partea superioara. Se pune tava in cuptor, apoi se reduce temperatura la 150C si se gateste timp de 1 ora si 15 minute.

2. Cand bezeaua este gata, ar trebui sa fie uscata pe partea de sus, dar moale in interior. Se opreste cuptorul si se deschide usor usa, apoi se lasa sa se raceasca complet.

3. Inainte de a servi, se bate smantana, se pune peste bezea si se imprastie zmeura. Se adauga ciocolata rasa si se serveste.