Un desert gustos, care merge perfect in sezonul rece, atunci cand fructele nu se gasesc pe piata.
Timp total 3 ore
Ingrediente
- 560g compot de cirese
- 1/4 cani zahar alb 1
- lingura gelatina
- 2 galbenusuri de ou
- 1/8 lingurita sare
- 1/4 lingurita extract de migdale
- 1/4 lingurita colorant alimentar rosu
- 2 albusuri de ou
- 1/4 cani zahar alb
- 1 cana smantana pentru frisca, batuta
- crusta din biscuiti graham macinati, amestecati cu putin unt
Mod de preparare
1. Se lasa ciresele sa stea in suc cu 1/4 cana de zahar timp de 2 ore. Se scurg, pastrand sucul. Se toarna sucul intr-o cratita mica.2. Se inmoaie gelatina in sucul de cirese timp de 5 minute. Se adauga galbenusurile de ou si sarea. Se gatesc la foc mic, amestecand constant, pana cand gelatina se dizolva, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga extractul de migdale, colorantul alimentar si ciresele. Se raceste pana la temperatura camerei.
3. Intr-un castron mare, se bat albusurile de ou pana cand se intaresc. Se adauga treptat 1/4 cana de zahar, continuand sa bateti. Se adauga amestecul de cirese. Se adauga frisca si se amesteca. Se toarna in crusta de biscuiti. Se lasa sa se raceasca timp de cateva ore sau peste noapte inainte de servire.