Bucura-te de aroma verii in aceasta placinta savuroasa cu zmeura.

Placinta Cu Zmeura
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 600g zmeura
  • 180g zahar pudra
  • 85g migdale macinate
  • 115g faina
  • 115g unt
  • 2 lingurite de scortisoara
  • Pentru aluat:
  • 225g faina
  • 150g unt
  • 45g zahar
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

1. Se incalzester cuptorul la 190C. Folosind varful degetelor, se freaca faina si untul intr-un castron pana cand se aseamana cu pesmetul. Se adauga zaharul, oul si 1 lingura de apa rece si se amesteca pentru a forma un aluat moale. Se infasoara in folie de plastic si se raceste timp de 30 de minute.

2. Se amesteca zmeura cu 150g zahar intr-un castron si se lasa deoparte. Intr-un alt castron, se amesteca migdalele si faina, se adauga untul, restul de zahar si scortisoara si amesteca cu varfurile degetelor, pana cand capata textura unui pesmet grosier.

3. Pe o suprafata usor presarata cu faina, se ruleaza aluatul la o grosime de 5 mm si se formeaza un cerc de 25 cm. Se pune intr-o tava de tarta si se acopera cu hartie de copt si boabe de fasole. Se coace timp de 15 minute. Se scoate hartia si fasolea si se coace timp de inca 5 minute, pana cand este aurie.

4. Se adauga umplutura de zmeura si se acopera cu pesmetul. Se coace timp de 20-25 de minute, pana cand capata o culoare maro-aurie. Se serveste calda sau rece cu inghetata sau frisca.