Prajitura Cu Cafea Si Alune
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 125g zahar brun
  • 110g zahar pudra
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50ml lapte
  • 120g nuci tocate
  • 90ml esenta de cafea
  • 200g zahar pudra
  • Crema de cafea:
  • 120g unt
  • 250g zahar pudra
  • 2 linguri esenta de cafea

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge si se tapeteaza o tava.

2. Se bate untul, zaharul brun si zaharul pudra cu batator electric pana se ingroasa. Se adauga ouale, pe rand. Se adauga faina si praful de copt, urmat de lapte, nuci si 50ml esenta de cafea. Se pune aluatul in tava si se coace timp de 35-40 minute, pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca.

3. Pentru crema, se bate untul, zaharul si esenta de cafea si se amesteca cu un mixer electric pana se ingroasa.

4. Se taie tortul orizontal in 3 straturi. Se pune un strat inferior pe un platou si se imprastie cu jumatate din crema de unt. Se acopera cu un alt strat si restul de crema de unt, apoi se pune ultimul strat.

5. Pentru a face glazura, se pune zaharul pudra si restul de 2 linguri de esenta de cafea intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna peste tort, permitandu-i sa se scurga pe partile laterale. Se decoreaza cu nuci, apoi se serveste.