Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 10 linguri apa rece
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la jumatate de lam^aie
  • un v^arf cutit sare
  • Pentru ^INSIROPAT:
  • sucul proaspat stors de la 1 portocala
  • Pentru UMPLUTURA SI MOUSSE DE CAPSUNI :
  • 700 gr. capsuni (pentru mousse si glazura) + 500 gr. capsuni pentru taiat (din care se opresc c^ateva pentru decor)
  • 300 ml sm^ant^ana pentru frisca
  • 3-4 linguri de zahar tos (sau dupa gust)
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 2 plicuri de gelatina fin maruntita (2x10 gr.) sau 12 foi gelatina ( 2 pachete)
  • optional 2 linguri zahar pudra pentru frisca (sau dupa gust)
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru GLAZURA JELEU DE CAPSUNI:
  • 200 gr. capsuni (din cele 700 gr. mentionate la mousse)
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml. apa
  • 5 gr. gelatina fin maruntita (1/2 plic)
  • Pentru DECOR(optional):
  • 8- 10 capsuni
  • 50 grame ciocolata alba
  • 1 lingura frisca lichida
  • frunze de menta