Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și pe post de tort, dacă alegeți o formă rotundă. Foile cu miere se vor înmuia în contact cu crema, iar desertul îi va cuceri pe cei care îl vor gusta.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- Pentru foi:
- 450 g făină
- 150 g zahăr brun
- 3 ouă
- 70 g miere
- 100 g unt
- 1 linguriță bicarbonat
- un praf de sare
- Pentru cremă:
- 850 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Într-un bol, amestecați ouăle cu zahărul brun. Bateți bine cu un tel, până când zahărul s-a topit și ați obținut o cremă omogenă.Puneți untul într-un vas pe foc. Când s-a topit, adăugați sarea, bicarbonatul și mierea și opriți focul. Turnați amestecul peste crema de ouă, după care începeți să încorporați făina treptat.
Veți obține un aluat lipicios. Întindeți aluatul pe blatul pudrat cu făină și împărțiți în șase bile egale. Puteți folosi un cântar de bucătărie pentru a fi mai ușor. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Întindeți fiecare foaie de aluat sub formă rotundă sau pătrată, în funcție de forma tăvii în care vreți să faceți prăjitura. Decupați marginile astfel încât foaia să aibă exact forma tăvii. Toate foile trebuie să fie la fel.
Coaceți fiecare foaie timp de 7 minute, la 170 de grade. Puneți foile deoparte, să se răcească, cât timp vă ocupați de cremă.
Bateți frișca lichidă cu zahărul și vanilia până când a căpătat consistență. Pentru a monta prăjitura, puneți câte un strat de frișcă între fiecare două foi. Păstrați frișcă și pentru a îmbrăca prăjitura.
Decorați cu nucă măcinată, cu pesmet sau cu glazură. Lăsați prăjitura la frigider pentru 24 de ore înainte de a o savura.
Poftă bună!