Pui Kiev
Timp total 1 oră

Ingrediente

75g unt patrunjel 2-3 catei de usturoi 4buc piept de pui fara piele 75g faina 2 oua 75g pesmet ulei

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca untul, patrunjelul si usturoiul, cu un varf de cutit de sare si piper, pana se omogenizeaza. Cu ajutorul unei linguri, se intinde amestecul pe o foaie de hartie de copt si se ruleaza pentru a forma un cilindru. Se baga la congelator timp de cel putin 15 minute.

2. Intre timp, fiecare bucata de piept de pui se bate usor in felii subtiri, fara a rupe carnea.

3. Se scoate untul din congelator si se feliaza. Se pun feliile peste fiecare bucata de piept de pui, plasandu-le in mijlocul fiecareia. Se ruleaza in asa fel incat compozitia sa fie cat mai bine inchisa. Se pun bucatile de pui pe o tava curata, acoperita cu folie si se raceste timp de 30 de minute.

4. Se pune faina condimentata, ouale batute si pesmetul in 3 boluri separate, in aceasta ordine. Se scoate puiul din frigider si se trece, pe rand, prin faina, ou si pesmet, asigurandu-va ca este complet acoperit.

5. Se incalzeste ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Se pune puiul, cu atentie in tigaie si se prajeste timp de 4-5 minute, intorcandu-se usor pe fiecare parte pana capata o culoare aurie. Se transfera cu grija pe o foaie de copt, apoi se coace timp de 12-15 minute. Se scoate din cuptor si se serveste cu piure de cartofi sau orez fiert.