Ce faci atunci când ai un piept de pui, dar nu vrei o simplă friptură sau o porție de șnițele? Faci un pui Kiev, delicios și aromat. 

Rețeta de pui Kiev este o combinație de șnițel, cordon bleu și ruladă de pui. Un piept de pui umplut cu unt aromatizat și cu o crustă crocantă de pesmet. Se face foarte simplu și repede, nu este nevoie de prea mult efort și, cât timp puiul stă în cuptor, vă puteți ocupa de garnitură.

Puiul Kiev poate fi servit simplu, cu cartofi, piure, orez sau salată și este nemaipomenit pentru o cină sau un prânz în familie. Arată senzațional, atunci când este tăiat în secțiune, ca să nu mai vorbim despre aroma de unt și verdețuri, care intră în toată bucata de carne. 

Pui Kiev - piept de pui umplut cu unt aromatizat
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 100 g unt
  • 3 lingurițe coriandru/ pătrunjel proaspăt
  • 3 lingurițe chives
  • 2 lingurițe cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Untul trebuie să fie la temperatura camerei. Tăiați untul cubulețe, tocați mărunt verdețurile și amestecați-le pe toate într-un bol. Condimentați cu sare și piper după gust.

Amestecați bine totul, până se omogenizează. Puneți amestecul pe o folie de plastic și împachetați folia pentru a forma un baton. Puneți batonul la frigider o jumătate de oră, pentru a se întări untul.

Între timp, vă puteți ocupa de pieptul de pui. Spălați și curățați carnea de oase și piele. Tăiați pieptul de pui pe jumătate și faceți un buzunar cu ajutorul unui cuțit în fiecare jumătate de piept. Tăietura trebuie făcută longitudinal, dar cu grijă, pentru a nu secționa carnea pe partea cealaltă.

Când untul s-a întărit, îl scoateți din folie și îl tăiați pe jumătate. Introduceți fiecare bucată de unt cu verdețuri în jumătățile de pui și sigilați ușor capetele.

Puneți uleiul la încins, iar între timp, treceți fiecare bucată de carne prin făină, ou bătut și pesmet, exact ca la șnițele.

Prăjiți bucățile de pui câte 3-4 minute, pe fiecare parte, cât să capete o crustă rumenă.

Scoateți pieptul de pui din tigaie și transferați-l într-o tavă pentru cuptor. Dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 20-30 de minute, sau până când puiul este complet gătit, în funcție de tipul cuptorului și de grosimea bucății de carne.

Poftă bună!