Acest piept de pui se prepara rapid si se serveste cu un sos simplu facut din capere, unt, vin alb si suc de lamaie.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4buc piept de pui
- ardei iute
- sare
- piper negru macinat
- faina
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura capere, scurse
- 1/2 cana vin alb
- 1/4 cana suc de lamaie
- 1/4 cana de apa rece
- 3 linguri de unt
- 2 linguri patrunjel, tocat
Mod de preparare
1. Se pune pieptul de pui intre 2 straturi de folie de plastic si se bate pana ajunge la o grosime de 1 cm.2. Se asezoneaza pe ambele parti cu ardei iute, sare si piper negru, se trece prin faina si se scutura de exces.
3. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se pune carnea de pui in tigaie, se reduce focul si se gateste pana cand se rumeneste, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie.
4. Se pun caperele in uleiul in care a fost prajita carnea, zdrobitor-le usor, aproximativ 30 de secunde. Se toarna vinul alb in tigaie. Se fierbe pana cand se reduce lichidul la jumatate, aproximativ 2 minute.
5. Se adauga suc de lamaie, apa si unt in amestecul de vin. Se fierbe, amestecand continuu, pentru a forma un sos gros, aproximativ 2 minute. Se reduce focul si se adauga patrunjel.
6. Se pune pieptul de pui in tigaie se fierbe 1-2 minute. Se serveste cu sosul deasupra.