O friptura de pui cu un sos cremos, care se poate servi cu sparanghel, conopida sau piure de cartofi.

Pui Sote Cu Sos Cremos De Arpagic
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui, dezosat, fara piele
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 cana plus 1 lingura de faina alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cana vin alb, sec
  • 400ml supa de pui
  • 1/3 cana smantana degresata
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 cana arpagic tocat

Mod de preparare

1. Se bate carnea de pui cu un ciocan de carne pana cand este usor aplatizata. Se asezoneaza ambele parti ale puiului cu 1/2 lingurita de sare. Se pune 1/4 cana de faina intr-un vas si se trece carnea prin ea. Se scutura de exces.

2. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu-mare. Se adauga carnea de pui si se prajeste pana capata o culoare maro-auri pe fiecare parte. Se transfera intr- o farfurie, se acopera si se tine la cald.

3. Se incalzeste 1 lingura de ulei ramasa in tigaie la foc mediu-mare. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand constant, pana capata o culoare aurie. Se presara 1 lingura de faina si se amesteca. Se adauga vinul, supa de pui si sarea ramasa si se fierbe, amestecand des.

4. Se pune carnea de pui inapoi in tigaie, se reduce caldura la foc mic si se fierbe cateva minute. Se adauga smantana si mustarul pana la omogenizare. Se adauga arpagicul tocat si se serveste imediat.