Dacă aveți poftă de ceva rapid și gustos, această rețetă este ce vă trebuie! Quesadilla de pui, delicioasă și ușor de făcut, un preparat care vă duce cu gândul la fast food, dar este totuși o mâncare sănătoasă, de care vă puteți bucura fără să vă faceți griji pentru siluetă.

Este, de asemenea, perfectă dacă v-a rămas niște friptură de pui gata făcută, pe care vreți să o serviți în alt mod. 

Quesadilla de pui
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 2 roșii
  • 200 g cașcaval
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • lipii tip tortilla
  • sosuri pentru servit

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui în file-uri și condimentați-le cu sare și piper. Ungeți o tigaie cu puțin ulei și prăjiți pieptul de pui până devine crocant. Când s-a răcit puțin, tăiați pieptul de pui fâșii și lăsați-l deoparte.

Dați cașcavalul pe răzătoare și tăiați roșiile felii.

Puneți o tigaie încăpătoare pe foc și puneți o lipie în ea. Presărați cașcaval ras, fâșiile de piept de pui, roșii, pătrunjel tocat și încă un strat de cașcaval.

Acoperiți cu încă o lipie și, cu ajutorul unei farfurii, întoarceți quesadilla pe partea cealaltă. Mai lăsați două minute, după care quesadilla este gata.

Tăiați în 4 sau în 6 bucăți și serviți cu cartofi prăjiți sau cu sosuri.

Poftă bună!