Rulou Cu Scortisoara Si Stafide
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • faina
  • foietaj
  • 75g unt
  • 75g zahar pudra
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 60g stafide
  • 1 ou, batut cu 2 linguri de lapte

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pe o suprafata presarata cu faina, se ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 30cm x 40cm.

2. Bate untul, zaharul si scortisoara intr-un bol, apoi se raspandesc peste aluat. Se imprastie stafidele, apoi se ruleaza dreptunghiul de pe partea scurta sub forma unui carrnat. Se raceste timp de 10 minute pana este complet ferm. Apoi, cu un cutit zimta , se taie in felii 16 x 1.5cm. Se pun feliile cu fata in jos pe o foaie de copt si se apasa usor. Se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.

3. Se unge cu amestec de ou. Se presara cu zahar si se coace timp de 18-20 minute, pana devin aurii. Se servesc calde, presarate cu zahar.