Moi si cu un strop de alcool, aceste souffle-uri de ciocolata sunt desertul decadent pentru un final perfect al mesei.

Souffle de ciocolata cu rom
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • unt topit
  • 60g zahar
  • 40ml smantana
  • 180g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 3 linguri de rom
  • 4 galbenusuri de ou, plus 5 albusuri

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C, cu o foaie de copt in interior. Se ung 6 forme cu untul topit, apoi se presara cu zahar si se scutura orice exces. Se pun deoparte.

2. Se pun cei 40ml de smantana, ciocolata si romul intr-un vas termorezistent, apoi se pune peste o cratita cu apa fierbinte. Se topesc, amestecand, pana cand sunt netede. Se ia vasul de la caldura, apoi se adauga galbenusurile de ou.

3. Intr-un castron curat si uscat, se bat albusurile ou. Se adauga zaharul, treptat.

4. Se pliaza usor albusurile in amestecul de ciocolata, amestecand pana se combina bine. Se toarna in formele pregatite, umplandu-se la aproximativ trei sferturi.

5. Se pun formele pe foaia de copt fierbinte si se lasa timp de 12 minute sau pana cand cresc. Se servesc imediat.