Nimic nu se compară cu o porție de paste cu fructe de mare, preparate după o rețetă tradițională italiană. Pastele alle vongole sunt o combinație de spaghetti (sau tagliatele, după preferințe) cu scoici, stropite cu vin, ulei de măsline, pătrunjel și usturoi. Se fac repede, sunt delicioase și trebuie să le încercați, dacă vă place combinația de paste cu fructe de mare.
Există multe rețete de paste alle vongole pe internet, dar cea pe care v-o prezentăm astăzi este una dintre cele mai apreciate. Este inspirată de la Jamie Oliver și nu aveți cum să dați greș cu ea!
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 kg scoici proaspete
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 căței de usturoi
- 10 roșii cherry
- un pahar de vin alb
- 400 g spaghetti
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 1 ardei iute uscat
Mod de preparare
Spălați și curățați bine scoicile. Verificați să fie toate închise. Aruncați scoicile deschise, pentru că acelea nu sunt bune.Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Când apa fierbe, adăugați pastele și lăsați-le la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet (8 minute pentru al dente). În paralel, puneți o tigaie pe foc. Tocați mărunt pătrunjelul, cu tot cu cozi, și cățeii de usturoi.
Puneți câteva linguri de ulei de măsline în tigaie, usturoiul, codițele de pătrunjel, roșiile tăiate cubulețe și ardeiul iute tocat mărunt. Căliți câteva minute, după care adăugați scoicile și vinul. Amestecați totul și puneți capacul. După 3-4 minute, scoicile vor începe să se deschidă. Amestecați agitând ușor tigaia și lăsați pe foc până când toate scoicile s-au deschis. Aruncați-le pe cele care au rămas închise.
Scurgeți pastele de apă și adăugați-le peste amestecul din tigaie. Puneți frunzele de pătrunjel tocate și amestecați bine totul. Mai stropiți cu puțin ulei de măsline și sunt gata de servit.
Poftă bună!