Daca te-ai saturat de ciorbele clasice, atunci este cazul sa incerci aceasta reteta. Desi este foarte usor de facut, supa este foarte fina si aromata.

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 1/2 cani cartofi, cubulete
  • 1/3 cana telina, cubulete
  • 1/3 cana de ceapa tocata marunt
  • 3/4 cana jambon, cubulete
  • 3 1/4 cani de apa
  • 2 linguri vegeta de pui
  • 1/2 lingurita de sare, sau dupa gust
  • 1 lingurita piper negru
  • 5 linguri de unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 cani de lapte

Mod de preparare

1. Se amesteca cartofii, telina, ceapa, sunca si apa intr-o oala. Se da in fiert, apoi se fierbe la foc mediu, pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 10-15 minute. Se adauga vegeta, sare si piper.

2. Intr-o cratita separata, se topeste untul la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu o furculita. Se fierbe, amestecand constant pana se ingroasa, aproximativ 1 minut. Incet, se adauga lapte, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca la foc mediu pana se ingroasa, aproximativ 5 minute.

3. Se adauga amestecul de lapte in supa si se mai fierbe cateva minute. Se serveste imediat.