Daca te-ai saturat de ciorbele clasice, atunci este cazul sa incerci aceasta reteta. Desi este foarte usor de facut, supa este foarte fina si aromata.

Supa De Cartofi Cu Jambon
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 1/2 cani cartofi, cubulete
  • 1/3 cana telina, cubulete
  • 1/3 cana de ceapa tocata marunt
  • 3/4 cana jambon, cubulete
  • 3 1/4 cani de apa
  • 2 linguri vegeta de pui
  • 1/2 lingurita de sare, sau dupa gust
  • 1 lingurita piper negru
  • 5 linguri de unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 cani de lapte

Mod de preparare

1. Se amesteca cartofii, telina, ceapa, sunca si apa intr-o oala. Se da in fiert, apoi se fierbe la foc mediu, pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 10-15 minute. Se adauga vegeta, sare si piper.

2. Intr-o cratita separata, se topeste untul la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu o furculita. Se fierbe, amestecand constant pana se ingroasa, aproximativ 1 minut. Incet, se adauga lapte, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca la foc mediu pana se ingroasa, aproximativ 5 minute.

3. Se adauga amestecul de lapte in supa si se mai fierbe cateva minute. Se serveste imediat.