Prăjiturile cu fructe sunt excelente, mai ales vara și toamna, când avem din belșug fructe proaspete și de sezon. De aceea vă propunem astăzi o tartă simplă, cu mere, un desert delicios și aromat, pe care îl puteți prepara pentru întreaga familie.

Tarta cu mere este un desert fresh, nu foarte dulce, datorită faptului că mărul este un fruct ușor acrișor. Puteți folosi aluat pentru tartă gata făcut, sau îl puteți pregăti voi. Este foarte simplu și nu necesită prea mare efort. 

Tartă cu mere în stil franțuzesc
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 195 g făină
  • 50 g zahăr
  • sare
  • 115 g unt
  • 1 ou
  • 1 kg mere
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe de unt
  • 2 lingurițe pesmet

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecați toate ingredientele, până când obțineți un aluat sfărâmicios. Untul trebuie să fie rece și este nevoie de puțină răbdare pentru a încorpora toate ingredientele și a obține un aluat omogen.

Întindeți aluatul într-o tavă rotundă, pentru tartă, tapetată cu unt. Întindeți aluatul și pe pereții tăvii, astfel încât să îmbrăcați interiorul tăvii în aluat.

Dați aluatul la frigider pentru un sfert de oră, după care îl puteți pune la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. În acest fel, aluatul se va coace uniform înainte să puneți merele și nu va rămâne gustul acela de aluat necopt la bază.

Curățați merele de coajă și scoateți semințele. Tăiați merele în felii cât mai subțiri. Amestecați zahărul, scorțișoara și puțin pesmet și turnați amestecul peste mere, astfel încât acestea să fie acoperite omogen de amestec.

Aranjați feliile de măr peste aluatul parțial răcit, începând de la exterior către interior, astfel încât să formați ca un fel de trandafir mare, până când ajungeți în mijloc. Ungeți cu unt topit și dați tarta la cuptor pentru încă 30-35 de minute, sau până când merele s-au rumenit deasupra.

Serviți tarta după ce s-a răcit, simplă sau cu o cupă de înghețată de vanilie.

Poftă bună!