Aroma subtila de cimbru merge perfect cu fructele, dar nu trebuie sa ne crezi pe cuvant. Mai bine incearca reteta!

Tarta cu zmeura si cimbru
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 2 oua, plus 3 galbenusuri
  • 125g zahar pudra
  • 1 baton de vanilie
  • 2 lingurite de malai
  • 600ml smantana lichida
  • 5 fire de cimbru
  • 120g zmeura
  • Pentru aluat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200g faina
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul, se bat untul si zaharul pana cand capata o textura cremoasa, apoi se adauga, treptat, galbenusurile de ou. Se adauga faina si sarea si se amesteca pana cand se formeaza un aluat. Se framanta scurt, se aduna intr-o minge, se infasoara in folie si se raceste timp de cel putin 10 minute.

2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pe o suprafata usor presarata cu faina, se intinde aluatul pana cand ajunge la grosimea unei monede, apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa peste tot cu o furculita, apoi se adauga o foaie de copt si boabe de fasole sau orez. Se lasa la cuptor timp de 10 minute. Se scoate fasolea/orezul si hartia si se mai lasa la cuptor timp de inca 5 minute pana cand aluatul este usor auriu si crocant.

3. Se amesteca ouale, galbenusurile de ou, zaharul, semintele de vanilie si malaiul intr-un castron. Intr-o cratita curata, se incalzeste smantana cu 3 fire de cimbru pana aproape de fierbere, apoi se toarna peste amestecul de oua. Se amesteca.

4. Se reduce temperatura cuptorului la 180C. Se strecoara crema peste blat si se presara zmeura si firele de cimbru ramase, rupte in bucati. Se coace timp de 25-30 minute.

5. Se lasa sa se raceasca usor, apoi se scoate din tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei.