Un tort delicios si simplu de facut, cu care sa-ti bucuri familia in weekend.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 225g unt
- 225g zahar
- 4 oua
- 3 linguri de cafea tare, rece
- 75g fistic, taiat marunt
- 250g faina, cernuta
- 25g zahar pudra
- Pentru crema:
- 300ml smantana
- 2 linguri de zahar pudra
- 110g fistic, taiat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190. Se unge o tava de tort cu unt.2. Se pun untul si zaharul intr-un castron mare si se amesteca pana capata o culoare palida si o textura pufoasa. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.
3. Se adauga cafeaua si nucile taiate si se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina. Se toarna amestecul in tava Se coace timp de 30-35 de minute pana capata o culoare maro-aurie.
4. Se lasa se raceasca timp de 30 de minute in tava inainte de a se rasturna pe un suport.
5. Pentru crema, se toarna smantana intr-un castron si se amesteca pana cand se formeaza varfuri moi, se adauga zaharul si fisticul si se incorporeaza, avand grija sa nu se amestece prea mult.
6. Se taie tortul pe jumatate orizontal cu un cutit si se pune unul dintre blaturi pe un platou. Se raspandeste crema de fistic pe jumatatea inferioara a tortului, apoi se acopera cu cealalta jumatate. Se pudreaza cu zahar si se serveste.