Timp total 1 oră
Ingrediente
- 375g unt
- 500g ciocolata neagra
- 6 oua, plus 6 galbenusuri
- 310g zahar pudra
- 250g cirese, fara samburi, taiate pe jumatate
- 125g fructe de padure proaspete sau congelate mixte
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort. Se pun untul și ciocolata intr-un castron mare, termorezistent, asezat peste o oala de apa ce fierbe si se agita timp de 4-5 minute, pana se topesc si se omogenizeaza. Se raceste usor.2. Se pun ouale, galbenusurile de ou si 200g de zahar intr-un mixer electric si se bat la viteza medie timp de 10 minute sau pana cand se dubleaza in volum. Se pune o treime din amestecul de ou in cel de ciocolata, se amesteca, apoi se adauga restul. Se pune aluatul in tava pregatita si se coace timp de 35-40 minute, pana cand este gata. Se raceste complet in tava inainte de a se scoate.
3. Intre timp, se combina 110g de zahar cu 60 ml de apa intr-o cratita mica, la foc mediu si se fierbe timp de 3 minute, pana cand este redus si siropos. Se pun fructele intr-un bol, se toarna siropul de zahar peste ele, apoi se racesc.
4. Se pudreaza tortul de ciocolata cu zahar pudra si se serveste cu sos de cirese.