Un tort perfect pentru aniversari.
Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
- 2 portocale
- 150g ciocolata
- 5 oua
- 400g zahar pudra
- 350g ulei de floarea-soarelui
- 125g migdale
- 25g pudra de cacao
- 375g faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 3-4 linguri lichior de portocale
- Pentru topping:
- 350g ciocolata
- 225 ml crema de branza
- coaja de portocala, pentru decor
Mod de preparare
1. Se pun portocalele intreagi intr-o cratita mare si se acopera cu apa. Se da in fiert si se lasa la foc mic timp de 30 de minute. Se pun intr-un blender si se amesteca pana se formeaza un piure, apoi se lasa sa se raceasca.2. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 180 C. Se unge o tava de tort. Se topeste ciocolata intr-un bol asezat peste o oala cu apa, la foc mic. Se lasa deoparte, se amesteca pana la omogenizare, apoi se raceste.
3. Intr-un castron mare, se bat usor ouale, zaharul si uleiul. Treptat, se adauga piureul de portocale, apoi ciocolata. Se cerne pudra de migdale, cacao, faina si praful de copt, impreuna si se adauga in amestecul de ciocolata. Se pune in tava si se uniformizeaza cu ajutorul unei linguri.
4. Se da la cuptor timp de 1 ora si 20 de minute. Este gata atunci cand un bat introdus in centru iese curat. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se stropeste blatul cu lichior.
5. Pentru topping, se topeste ciocolata intr-un castron mare. Se ia de la caldura si se adauga crema de branza panala omogenizare. Se lasa deoparte pana cand este suficient de gros pentru a fi tartinabil, amestecand din cand in cand. Se intinde peste tort cu ajutorul unui cutit. Se decoreaza cu felii de portocale.