50% cheesecake, 50% tort de ciocolata alba, 100% incredibil de gustos.
Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
- 700g ciocolata alba, tocata
- 750g crema de branza
- 6 oua, separate
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 130C. Se pun 250g ciocolata alba intr-un vas. Se baga la cuptor timp de 10 minute, apoi se scoate si se amesteca. Se intoarce, din nou la cuptor, amestecand la fiecare 5 minute, timp de 25 de minute sau pana se caramelizeaza. (nu va faceti griji daca ciocolata se prinde)2. Se transfera intr-un castron termorezistent asezat peste o oala de apa fierbinte, se amesteca timp de 3-4 minute, pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.
3. Se creste temperatura din cuptor la 150C. Se ung si se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de tort, inclusiv laturile.
4. Se adauga 250g crema de branza la ciocolata caramelizata si se amesteca bine pentru a se combina. Apoi se adauga galbenusurile de ou si se amesteca. Cu ajutorul unui mixer electric, se bat albusurile. Se incorporeaza albusurile in amestecul de ciocolata. Amestecul se imparte intre vasele de tort preparate si se coc timp de 1 ora si 30 de minute. Se raceste in tavi timp de 20 de minute, apoi se transfera in vase la frigider sa se raceasca complet.
5. Pentru a face glazura, se topesc 300g de ciocolata alba intr-un bol termorezistent asezat peste o oala de apa ce fierbe usor. Se transfera intr-un mixer si se adauga restul de 500g de crema de branza. Se bat la viteza medie timp de 8 minute. Se pune un blat de tort pe un stativ de tort, apoi se raspandeste 1/2 cana de crema de branza peste partea de sus. Se acopera cu un blat de tort si, folosind o paleta, se raspandeste crema ramasa pe partea de sus si partile laterale ale tortului. Se decoreaza cu ciocolata alba, rasa mare. Se baga la frigider pana se serveste.