Torturile ”naked” sau torturile dezbrăcate au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme. Au ajuns să fie comandate inclusiv la nunți și evenimente, în ciuda aspectului neterminat. Numele lor vine de la faptul că nu sunt îmbrăcate în cremă, ci lasă să se vadă straturile de blat și de umplutură.
Puteți face un tort naked din orice combinație de blat cu cremă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una ușoară, răcoroasă și ușor acrișoară, numai bună pentru sezonul cald. Combinația de cremă mascarpone cu fructe de pădure este delicioasă de fiecare dată. Ca să nu mai vorbim de alăturarea cremei albe cu fructele colorate puternic. Veți obține un tort delicios și foarte aspectos, pe care îl puteți pregăti pentru orice ocazie.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- Pentru blat:
- 300 g unt
- 3/4 cană zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3 ouă
- 1 cană + 1/4 făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 2 linguri zahăr
- 250 ml frișcă lichidă
- Pentru decor:
- fructe de pădure proaspete
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă rotundă pentru blat, pe care o ungeți cu puțin unt.Puneți într-un bol zahărul, untul și vanilia și bateți cu mixerul până când capătă o consistență cremoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare.
Amestecați făina cu un praf de sare și cu praful de copt. Adăugați câte o lingură din amestec în bolul mixerului și încorporați treptat în cremă.
Turnați jumătate din compoziție în tavă și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute sau până când blatul s-a copt uniform. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate.
Lăsați ambele blaturi să se răcească complet, apoi le veți tăia în două straturi egale. Veți obține, așadar, patru straturi de blat.
Pentru cremă, bateți frișca lichidă împreună cu zahărul, cu mixerul, până când capătă volum. Adăugați brânza mascarpone și mai mixați 2-3 minute, cât să se încorporeze.
Pentru a asambla tortul, puneți un strat de blat, unul de cremă și unul de fructe de pădure întregi sau tăiate pe jumătate, în funcție de cât de mari sunt.
Continuați până la ultimul strat, decorați cu crema rămasă și cu fructe din belșug. Dați tortul la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a servi.
Poftă bună!