Un preparat pe care il poti servi ca si fel principal, sau ca garnitura, langa o friptura de pui.

Zucchini Gratinati
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 1/2 cani smantana
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 900g dovlecei, taiati felii
  • sare si piper negru macinat, dupa gust
  • 9 linguri branza Gruyere, tocata
  • 1/2 cana de inele de ceapa crocante

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava sau se pulverizeaza cu spray de gatit.

2. Intr-o cratita medie, se combina smantana, usturoi, cimbru si nucsoara la foc mediu, aproximativ 1-2 minute.

3. Se adauga un strat de dovlecei in tava preparata; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se toarna 1/3 din amestecul de smantana peste dovlecei; se presara cu 3 linguri de Gruyere. Se repeta cu felii de dovlecel, amestec si Gruyere pentru a crea 2 sau mai multe straturi.

4. Se pune in cuptor si se coace pana se rumeneste, aproximativ 20-25 de minute.

5. Se acopera cu inele de ceapa crocante. Se pune in cuptor si se coace timp de inca 5-10 minute, sau pana cand ceapa sunt aurie. Se serveste imediat.