Un preparat pe care il poti servi ca si fel principal, sau ca garnitura, langa o friptura de pui.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 1 1/2 cani smantana
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 crenguta cimbru proaspat
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 900g dovlecei, taiati felii
- sare si piper negru macinat, dupa gust
- 9 linguri branza Gruyere, tocata
- 1/2 cana de inele de ceapa crocante
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava sau se pulverizeaza cu spray de gatit.2. Intr-o cratita medie, se combina smantana, usturoi, cimbru si nucsoara la foc mediu, aproximativ 1-2 minute.
3. Se adauga un strat de dovlecei in tava preparata; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se toarna 1/3 din amestecul de smantana peste dovlecei; se presara cu 3 linguri de Gruyere. Se repeta cu felii de dovlecel, amestec si Gruyere pentru a crea 2 sau mai multe straturi.
4. Se pune in cuptor si se coace pana se rumeneste, aproximativ 20-25 de minute.
5. Se acopera cu inele de ceapa crocante. Se pune in cuptor si se coace timp de inca 5-10 minute, sau pana cand ceapa sunt aurie. Se serveste imediat.