Retete cu Apa De Trandafiri
Pandispan Cu Pere Si Migdale
Un pandispan parfumat, cu mere si pere si aromat cu migdale. Il poti servi cu frisca, pentru un rasfat complet.
Baclava
un pachet foi placinta( phyllo dough)600 gr nuca macinata315 gr unt3 gr scortisoara(si mai multa daca vreti)330 ml apa280 gr zaharun plic vanilie165 ml miereciteva linguri apa de trandafiri
Rahat turcesc
Avem nevoie de:-500 ml apa-500 gr. zahar-1 lamaie-putin ulei fara gust (eu am ales ulei de migdale dulci)-150 ml apa de trandafiri-50 ml sirop de trandafiri-100 gr amidon alimentar
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)
Pentru umplutura:300g migdale macinate150g zahar1/2 lingurita scortisoara macinataun varf de sare30g unt nesarat20ml apa de trandafirPentru aluat:aluat foi de placintaunt topit1 ouPentru sirop:50g miere1 lingurita apa de trandafiri
Prajitura Haioasa Cu Dulceata De Trandafiri
300g faina 150g unt 1 plic praf de copt 2 linguri de zahar 1 lingura smantana 4 galbenusuri Pentru umplutura: 400g dulceata de trandafiri 150g samburi de caise macinati Pentru aluatul cu cacao: 3 oua 250g zahar 300g faina 1 plic praf de copt 3 linguri cu cacao 1 lingura apa de trandafiri 300ml lapte 100ml ulei petale confiate de trandafir pentru decor