Un pandispan parfumat, cu mere si pere si aromat cu migdale. Il poti servi cu frisca, pentru un rasfat complet.

Pandispan Cu Pere Si Migdale
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 2 (aproximativ 500g) mere
  • 500g pere
  • 1/2 lamaie - sucul
  • 85g zahar
  • 1 lingura de apa de trandafiri
  • Pentru topping:
  • 115g unt
  • 115g zahar pudra
  • 100g faina
  • 75g migdale mainate
  • 3 oua, batute
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se taie merele si perele si se pun intr-un castron cu sucul de lamaie. Se adauga zaharul si apa de trandafir, apoi se toarna amestecul intr-un vas termorezistent.

2. Pentru a face topping-ul, se bat untul si zaharul pana cand este palid si pufos. Intr-un alt bol, se amesteca faina si migdalele. Se bat ouale si untul, apoi se incorporeaza amestecul de faina, treptat. Se adauga esenta de migdale si se toarna peste fructe. Se coace timp de 50 de minute sau pana cand topping-ul creste si este auriu. Se presara cu zahar suplimentar si se serveste cald sau la temperatura camerei.