Aperitive cu fructe
Nuci coapte in aluat condimentat
O jumatate de kilogram de jumatati/sferturi de nuci (arahide, alune, fistic)doua linguri de faina,doua de amidon,multa sare boia dulce si iute,piper, enibahar, chimen - macinate,si circa un sfert de pahar de bere.
Fructe umplute in sos smantana-Roquefort
Fructe uscate: 4 caise 4 prune 4 smochine 4 curmale Pentru umplutura: 200g branza fetta 1 lingura crema de branza 2 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru praf 1 lingurita frunte de coriandru taiate marunt 1lingurita frunze de menta taiate marunt putina scortisoara si piper 10 nuci caju macinate 6-7 stafide taiate marunt Pentru sos: 80g branza Roquefort 250ml smantana pentru frisca putin piper
Tarta de curcan cu mere
Pentru aluat: 350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata) 8-10 linguri de apa rece 200 gr unt rece putina sare Pentru umplutura: 5-6 felii de jambon de curcan sau specialitate de curcan, taiate mai grosut 4 mere taiate cubulete 300 gr smantana usoara 150 ml lapte 2 oua un varf de cutit de praf de nucsoara putin unt de pus in tigaie
St. Jaques in trei feluri
Ingrediente pt salata o scoica St. Jacquescateva frunze de rucolacateva firicele de germeni1/2 grepfrutsare, piper10g untIngrediente pt. Sashimi doua scoici St. Jacquescateva firicele de chivescateva grame de wasabi10ml sos soia10g radacina de ghimbir prospat rasaIngrediente pentru St. Jaques prajit o scoica St. Jacques10g icre de Manciuria30g unt20g smantana lichida1 catel de usturoi1g lecitina de soiacateva frunze de spanac
Paine prajita pentru Valentine's day
paine nutella banane fructe