Retete cu Branza De Vaca

Sărățele cu brânză și chimen – o gustare delicioasă, gata în doar 30 de minute

Sărățelele cu brânză și chimen, preparate în casă, au aluatul atât de fraged încât se topesc în gură. Pot fi preparate în mai multe feluri, cu mac, susan, brânză, cașcaval sau de post.

Alivenci moldovenești

Dacă nu ați încercat alivencile, trebuie să le preparați măcar o dată! Aceste plăcinte specifice zonei Moldovei sunt foarte ușor de făcut și aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui. Fiind o rețetă țărănească, aceasta se mai numește și plăcinta ciobanului, deoarece conține ingrediente care se găsesc în orice gospodărie, inclusiv la țară.

Soufle De Branza

300 g branza de vaci dietetica 150 g cascaval 4 oua sare, piper

Prajitura cu capsuni si menta

Pentru blat avem nevoie de :8oua,8 linguri de apa,12 linguri de zahar,12 linguri de faina pentru cel alb sau 8 linguri de faina si 4 linguri de cacao pentru cel negru,un praf de copt.Ingrediente pentru crema1l de frisca500 gr de branza de vaca2 galbenusuri de oua,300 gr de zahar500 gr capsuni1 intaritor de friscaEsenta daca se dorestezahar vanilatsi niste menta proaspata

Tort cu crema de branza si iaurt

Pentru blatul de tort: 5 oua4 linguri apa200 g zahar2 pachete zahar vanilatun pliculet praf de copt200 g fainaPentru crema de branza si iaurt:zmeura500 g iaurt simplu250 g branza de vaca250 g zahar pudra150 g cocos400 ml frisca batuta3 pachete zahar vanilat3 plicuri gelatina dizolvata in 200 ml apa

Branza la borcan (in ulei)

Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:- 500 gr branza de vaca- 2-3 catei de usturoi- 1 lingurita boabe de coriandru- 1 lingurita oregano- 2-3 ardei chili- 1 lingurita boabe piper- ulei de masline sau de floarea sorelui

Pasta de branza

Branza de vaca smantana ceapa marar verde sare piper