Mancaruri cu orez
Pilaf cu ciuperci și legume
Pilaful este una dintre cele mai populare mâncăruri cu orez din bucătăria românească. Îl puteți prepara simplu, cu legume, cu ciuperci etc. Este un fel de mâncare economic și potrivit pentru perioarele de post sau pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian. Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de pilaf cu ciuperci și legume. Se face ușor și îl puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine.
Cum să faci un risotto PERFECT
Se spune că la preparatele simple sunt cele mai mari șanse să greșești în bucătărie și asta pentru că tindem să nu le acordăm prea mare atenție. Să ne gândim la un banal piure sau o porție de risotto și cât de greu este să obținem acea combinație perfectă de textură și gust. Astăzi vă propunem o rețetă de risotto ca la mama ei, adică așa cum se prepară el în mod tradițional în bucătăria italiană. Pentru rezultate optime, folosiți ingrediente de calitate.
Arancini - chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella
Chifteluțele sunt un preparat care, în mod clasic, se face din carne tocată, dar poate fi preparat din orice vă place, inclusiv pește sau diverse legume. Chifteluțele de legume sunt mai ușoare pentru digestie, iar dacă conțin doar legume, pot fi preparate și savurate în perioada postului foarte bine. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de Arancini, adică chifteluțe în stil italian, făcute din orez cu bacon și mazăre și umplute cu mozzarella. Sunt delicioase și ușor de făcut și le puteți prepara oricând pentru o cină sau un prânz în familie, iar copiii le vor adora.
Piept de pui cu sos de alune
Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă.
Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez
Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase. Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură.
Curry de vinete cu roșii (de post)
Rețetele de inspirație orientală sunt nemaipomenite atunci când v-ați plictisit de gustul clasic al preparatelor românești. Cu sau fără carne, rețetele orientale au avantajul condimentelor din belșug, care le dau un gust și o aromă aparte. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, doar cu legume, potrivită și pentru vegetarieni, dar și în perioadele de post. Puteți profita cât timp mai găsiți vinete și roșii românești, proaspete, pentru a vă bucura de acest curry de legume delicios.
Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon
Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume sau cu bacon, orezul prăjit este servit uneori pe post de garnitură, alteori simplu. Astăzi vă propunem și noi o rețetă de fried rice, cu ouă și bacon. Se potrivește de minune pe post de mic dejun consistent sau brunch, sau în orice moment al zilei. Orezul trebuie fiert înainte, dar cu grijă, pentru a nu deveni prea moale. Tot farmecul la fried rice este că bobul de orez trebuie să rămână al dente.
Ardei umpluți de post, cu ciuperci și orez
Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare tradițional, foarte popular în bucătăria românească. În afară de varianta clasică, cu carne tocată, puteți face ardei umpluți cu legumele, perfecți în perioadele de post sau când pur și simplu aveți poftă de un preparat ușor, fără carne. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu ciuperci și orez, sățioși și ușor de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar ardeii vor fi gata mai repede decât cei umpluți cu carne, pentru că nu necesită la fel de mult timp de gătire.
Pui Marsala cu ciuperci și orez
Pieptul de pui este unul dintre cele mai versatile tipuri de carne. O puteți prepara în atât de multe feluri, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi. Șnițel, piept de pui la grătar, cordon bleu, rulada din piept de pui, frigărui și o mulțime de rețete cu sosuri, de inspirație exotică. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de piept de pui în sos Marsala, care se potrivește perfect alături de o porție generoasă de orez. Rețeta se numește așa datorită vinului Marsala. Dacă nu aveți un astfel de vin, puteți folosi orice alt tip de vin.
Pui cu curry în stil indian (Murgh Kari)
Dacă vă plac mâncărurile orientale, ușor picante, în care aromele și condimentele se combină, această rețetă de pui cu curry este una pe care trebuie neapărat să o încercați. O mulțime de condimente, piept de pui și iaurt, toate servite alături de o porție de orez simplu. Sună bine, nu-i așa? Baza acestei rețete o reprezintă mirodeniile. E vorba despre multe condimente, dar pe care le puteți găsi cu ușurință în supermarket și la prețuri accesibile. Singurul care se găsește mai greu este garam masala, așa că dacă nu îl aveți, îl puteți omite din rețetă. Puiul curry în stil indian se servește cu orez fiert, simplu. Puiul va fi suficient de condimentat și aromat, încât nu este nevoie să mai condimentați orezul deloc. Gusturile se vor combina perfect!
Risotto cu dovleac
Daca iti place gustul dovleacului, vei iubi acest risotto cremos.
Cum faci orez chinezesc / orez alla cantonese
Orez alla Cantonese, cunoscut și sub numele de orez chinezesc sau orez cantonez, este un preparat popular în bucătăria chineză. Acesta este o mâncare simplă și rapidă, ideală pentru prânz sau cină.Dar ce este orezul cantonez și cum îl preparăm corect?
Paella (reteta Originala)
300g orez arborio 100g creveti curatati 200g midii 50ml vin alb 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu) 1 ceapa tocata marunt 4lg mazare verde sofran (cateva filamente) 2lg ulei de masline
Risotto cu mar si brinza taleggio
200 g orez (risotto), ceapa, 1 mar, branza tallegio, unt, vin alb sec. Supa pentru risotto: 2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o bucata de carne, boabe de piper, cuisoare.
Tarta cu orez
60ml lapte, 2-3 zucchini feliati, 4 linguri ulei masline, 45g unt, 1 ceapa tocata marunt, 1 cana orez fiert, 100g branza Gruyene (eu am folosit ceddar) data pe razatoare, 2 oua batute bine, 3 linguri patrunjel.
Aripioare cu orez
10 aripioare de pui, 125 gr orez, 1 ceapa, 2 morcovi, ciuperci, 2 rosii, supa, ulei de masline, sare, boia, piper, condimente pentru pui, patrunjel.
Orez calit cu tofu
150-200g tofu, 120-150g carne de porc, 1/2 ceapa, 1-2 linguri migdale taiate felii sau seminte de pin, 300g orez fiert scazut (rece), sare, piper 1 lingurita sos de soia, 1-2 linguri ulei de susan, 2-3 fire ceapa verde tocate
Garnitura de orez si mazare
* 250 g orez * 400 g mazare * 1 ceapa violeta * 3-4 linguri de ulei de masline * sare * piper * marar tocat * 500 zeama de ciuperci(din congeltor,preparata de mine)
Mincare Chinezeasca Cu Pui, Orez Si Ciuperci
Orez, 2 ardei grasi, 200 g ciuperci, o ceapa, condimente chinezesti, sos de soia, un piept de pui.
Sarmalute De Post
ceapa, morcov, pastarnac, radacina patrunjel, ciuperci, orez cca 100 gr, 2 lg malai, 2 lg gris, rosii(eu am pus din conserva), varza, cimbru, patrunjel verde si marar, sare, piper si alte condimente.
Sabzi Polo (orez cu verdeata)
300 g orez basmati1 legatura de patrunjel1 legatura de mararcoditele de la o legatura de ceapa verde1 legatura coriandru1 lingurita turmerico ceapa alba tocata maruntuleiLipie libanezasare si piper
Sarmalute libaneze in foi de vita
frunze de vita de vie 1 legatura mare de patrunjel zeama de la 1 1/2 lamaie 1 ceapa mare 2 rosii 1 1/2 cana orez sare 1/2 lingurita 7 spices pepper 1/4 lingurita scortisoara 2 linguri ulei
Risotto cu morcovi si zucchini
o cana de orezcca 600 ml supa de pasare (sau legume)1 dovlecel (zucchini)1 morcov1 ceapasareulei
Pui cu orez si pasta de curry
½ piept de puiSos dulce de soiaSos de ciuperciPasta rosie de curryPasta verde de curryOrez arlechino1 ceapa mare1 pastarnac1 morcovCativa ardei rosii1 telina micaCurry
Orez asortat cu legume
1 castron mic de mazare2 cepe mariAlbitura1 dovlecel mic1 ardei rosu1 ardei verde1 morcovOrez albOrez rosuOrez negruCurrySos de soia dulceSos de soia sarat1 bucata ghimbir proaspat
Orez indonezian
200-300 gr orez cu bobul lung1 piept de pui (fiert in prealabil)3-4 felii de sunca 1-2 ardei rosii2 cepecativa catei de usturoi1 ardei iutesofran, curry 1 lingura ulei
Orez dulce gratinat
1 ceasca mare cu orez,3 cesti mari cu lapte,1 plic zahar vanilat,1 lingura unt,sare,zahar,1 pahar smantana,2 stelute anasono pastaie de vanilie
Risotto cu ficat
700 gr ficat de vita sau porc, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 2 cani de supa de carne sau legume, 100 ml vin, 500 gr orez, 300 gr mazare, 1 lingura unt, 3 linguri ulei, 100 gr parmezan ras, sare, piper boabe, patrunjel verde
Risotto cu orez si cimbru
1,5 litru supa de legume 2 linguri ulei de masline 75 gr unt 1 ceapa,taiata marunt 2 catei de usturoi 2 cup de orez arborio 3 linguri de cimbru proaspat 1 lingura coaja de lamaie data pe razatoare 1 1/2 cup Parmesan
Pulpe de pui cu broccoli si orez la cuptor
3 pulpe de pui 1 cana de orez bucati de broccoli sare
Pilaf turcesc cu vinete
200 gr vinete congelate 1 ceapa mica, taiata marunt 3 linguri de ulei de masline extra virgin 1 rosie, taiata cubulete 3/4 cup orez cu bobul lung 1 cup apa fierbinte varf de cutit de zahar varf de cutit de sare 1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)
Sarmalute moldovenesti cu varza dulce
-1.5 kg ceapa -1kg carne tocata -2 cani orez -1morcov -3 ardei -2 oua -2 verze -sare -piper -delikat -bulion -patrunjel -marar -foi de dafin
Orez cu curry si morcovi
1 morcov 2 cepe verzi (fara frunze) 100 gr porumb 1 cana de 200 ml de orez 1 1/4 -1 1/2 cana de apa 1 lingurita de curry sare,piper dupa gust 1 lingura ulei
Pui tandoori cu curry de legume
Ingrediente tandori chicken: - 500 gr de piept de pui - 2 linguri de pudra tandoori (scortisoara, coriandru, chimion, cuisoare, usturoi pudra, ghimbir pudra, boia iute, boia dulce, sare) - 150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smantana - 2 linguri ulei - 1 lingurita de suc de lamaie - sare dupa gust Curry cu legume: - 100 gr orez salbatic - 100 gr morcov - 100 gr mazare - 100 praz - 1 litru de apa - 500 gr zeama supa groasa de legume - 1 lingurita lamaie - cate 1 lingurita rasa din turmeric,chimen macinat,coriandru macinat, boia dulce - 30 gr nuca de cocos rasa - 1 jumate lingurita de boia iute - 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir tocata marunt - 1 catel de usturoi - 2 linguri de ulei - 1 ceapa mare - 1 lingurita coriandru
Orez cu brocoli si ou
200 g orez 1/2 buchet de brocoli 2 oua 3 ling ulei de masline sos de soia
Pilaf cu pasta de bulion
1 pahar jumate cu orez5 pahare cu apa;1 ceapa mare;un morcov2 linguri pasta de bulionpatrunjel proaspatsare, piper
Ficatei cu masline si ciuperci
500 g ficatei pui 200 g masline 200 ciuperci (conserva) 200 g rosii in bulion( conserva) 100 ml ulei 2 fire ceapa verde 1/2 ardei iute 2 linguri de vin alb cimbru boia iute rozmarin macinat piper & usturoi
Armonia di Gorgonzola
0,5 l lapte 120 g faina alba 100 g unt4 oua200 gr gorgonzola Igor piccante 200 gr gorgonzola Igor dulce 500 g orezCimbru, foi de dafin, salvie2 pere1 l vin300 g zahar
Piept de pui cu orez si curry
o cana de orez cu bobul lung, 500 g piept de pui dezosat, 1 ardei gras rosu, 1 ardei galben, 1 ardei iute (sau o lingura de ardei taiati in otet), 2 lingurite curry, un fir de praz, ulei de masline, 200 ml supa (sau 200 ml de apa cu un cub baza pentru mancaruri) sare si piper dupa gust, cateva fire de marar.
Orez cu dovleac si parmezan
1 dovleac mediu, 250g de orez, 2 cepe medii, un ardei gras rosu, 50g de parmezan ras, putin ulei de masline, sare si piper
Orez armenesc
1 cana fidea, se rupe in bucati mici 1/4 cana unt 2 1/2 apa 1 cana orez cu bobul lung sare piper 1 cub de gaina (Maggi sau Knorr)
Spanakorizo
2 cepe, taiate marunt ulei pentru prajit 1 1/2 orez cu bobul lung 2 1/2 - 3 cani cu supa de pui,sau apa cu cub de pui (maggi sau knorr) - numai apa daca sunteti in post 500 gr spanac, curatat, spalat, taiat sau lasat asa sare, piper
Pilaf cu lamaie si usturoi
3 linguri de unt 3 catei de usturoi, taiati marunt sau pisati 2 morcovi, dati pe razatoare 1 1/3 cana de orez cu bobul lung 3 cani de apa un cub de Maggi de gaina 2 lingurite de coaja de lamaie, data pe razatoarea fina sare dupa gust
Orez verde mexican
1/2 cup patrunjel verde 1/2 cup coriandru verde 1/2 cana ceapa alba 1/4 cana apa 1 ardei iute verde 1 lingura suc de lime, proaspat stors sau lamaie 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 cup orez cu bobul lung 2 cani supa de pui sau apa+cub sare
Tofu cu orez
200 gr tofu, 100 gr orez, 1 ceapa, sare, piper, vegeta, 20 ml ulei de masline, 1 lingurita chimen macinat
Orez cu miere si legume
1 cana orez, 2 morcovi, 2 lg miere de albine, 1 ardei gras, 1 ceapa, 30 ml ulei de masline, sare, piper, vegeta
Pui Jambalaya
400 gr piept de pui,taiat bucatele 1 ceapa rosie,taiata marunt 1 catel de usturoi 600 ml supa de pui sau apa cu cub concentrat 400 gr rosii taiate sau la cutie 250 gr orez alb sau brun 2 lingurite de ardei iute 1 lingurita paprika 2 lingurite oregano 1 ardei rosu,taiat cubulete 1 ardei galben,taiat cubulete 100 gr porumb proaspat sau congelat 100 gr mazare verde,proaspata sau congelata sare piper
Pilaf de orez picant
1 pui, 2 ardei grasi, 3 morcovi, 1/2 telina, 1 cana orez, vegeta, 2 lg ulei, 1 ceapa, 1 lg boia de ardei iute sau un ardei iute
Pilaf cu rosii cherry si spanac
Pentru pilaf: orez spanac câteva roşii cherry ulei de măsline delikat, Pentru friptura de pui pulpe de pui, o cana de vin, rozmarin, tarhon, delikat
Orez picant cu legume si carne
1 cana orez2 morcovi2 gogosari 2 cepe500 gr carne de porc1 ardei iute 5 lg ulei de maslinepatrunjelcimbrusare