Retete cu salau
File de șalău în crustă de fulgi de porumb
Rețetele cu pește sunt printre cele mai ușoare și rapide idei pentru o masă delicioasă și sănătoasă. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, luați un file de pește și pregătiți-l cum vă place: la abur, la grătar, la cuptor sau prăjit. Dacă vă place peștele pane, în crustă, crocant și aromat, astăzi vă propunem un file de șalău în crustă de fulgi de porumb, perfect alături de o porție de cartofi, dacă vreți un fel de mâncare de tip fish & chips sau cu legume sote. Puteți înlocui șalăul cu orice alt pește doriți.
Salau la gratar cu cartofi prajiti
4 buc. salau de aproximativ 400 g fiecare 4 cartofi potriviti 1 lamaie 2-3 fire patrunjel 4-5 catei de usturoi 100 ml ulei sare piper cimbru condimente pentru peste
Placinta cu salau si spanac si sos olandez cu piper verde
aluat foitaj, oua, lamaie, sare, piper, piper verde, spanac usturoi, apa, unt, salau
Pasta de salau
Un peste salau un morcov o ceapa 2-3 catei usturoi boabe de piper enibahar,foaie de dafin,. 200 ml otet 300 ml apa Pentru pasta: 50 ml ulei piper macinat nucsoara macinata,sare dupa gust
Salau fiert cu legume la Philips multicooker
Am folosit 3 bucati de salau cateva fasii de morcov cateva felii de telina albitura ardei capia rosu si 3 fire de ceapa verde. L-am servit cu lamaie si maioneza de post.
Salau cu sos de maioneza si cartofi
1 kg salau, 1 ceapa, 1 morcov 2 cartofi mai mari, Pentru sosul de maioneza: 2 oua, 100 g ulei, 100 g smantana,
SalAu Cu MaionezA Si OuA De PrepeliTA
2 buc. de salau 10 oua de prepelita fierte maioneza dupa gust c^ateva fire de arpagic sau ceapa verde sare piper proaspat r^asnit oregano rozmarin si boia dulce dupa gust.
Salau cu ciuperci in sos Cirio
300 g. file de salau ( 2 bucati a 150 de grame) 200 g. de ciuperci champignon 250 g. de smantana 100 g. de faina 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura de marar 6-8 catei de usturoi 1 cutie de suc de rosii Cirio (Chopped Tomatoes) 2 linguri de ulei 2 felii de lamaie sare piper
Salau prajit cu usturoi
6 buc salau de aproximativ 300 g bucata 6 linguri de malai 2 linguri faina 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita boia iute 1 capatana usturoi cateva fire de patrunjel 1 lamaie 2-3 felii portocala 2-3 peperoni 1-2 linguri otet 300 ml ulei pentru prajit sare piper cimbru
Peste cu maioneza
500 g file salau maioneza zeama de lamaie, sare, piper alb dupa gust, masline pentru ornat 1-2 fire de ceapa verde tocata marunt sau putin usturoi.
Supa delicioasa de peste
1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare
Șalău la cuptor cu roșii și lămâie. Așa se prepară în restaurantele cu specific pescăresc
Șalău la cuptor cu un sos delicios de roșii, lămâie și muștar. Suplimentar mai puteți adăuga cartofi, diverse legume, smântână și ierburi aromatice.
Peste la tava cu vin alb
3kg de salau sau crap, 200ml ulei de masline, 250 ml vin alb, piper boia si sare.
Plachie la cuptor cu legume si vin
1,5 kg peste (stiuca, crap, salau etc.),7-8 cepe mari,2 cesti de ulei,3-4 rosii,1 pahar vin,patrunjel verde,sare,piper
Peste rasol
8 file de peste (cod salau merluciu), 2 morcovi, 2 cepe, 1 felie telina, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita boabe piper, 2 linguri otet, Garnitura: cartofi natur stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde.
Salau impachetat pe gratar
6-7 pesti de 350-400 g bucata 1 lamaie 2 capatani de usturoi 10-15 foi de dafin 1 lingurita boabe de piper 3 lingurite baza pentru mancaruri 1 lingurita boia 2 linguri ulei de masline sare piper cimbru.
Salată de șalău cu maioneză
Salata de șalău cu maioneză este o alegere excelentă pentru iubitorii de pește. E un preparat ușor de făcut și foarte gustos. Ideal pentru o masă rapidă sau chiar pentru o ocazie specială.Șalăul are o carne albă și fragedă, iar împreună cu legumele și maioneza, rezultă o combinație cremoasă și plăcută.
Saramură de pește lipovenească
Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.
Peste cu glazura de mustar
(2 portii) 2 buc. File de biban / salau (fara oase ) Fresh de la o lamaie mica 2 lingurite Miere 6 lingurite Mustar cu miere / dijon ½ legatura Patrunjel ½ legatura Marar 2 lingurite rase Ierburi uscate (Provence) (optional) Sare si piper alb dupa gust
Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei
6 bucati de filé de salau, 4 cartofi potriviti, 2 morcovi, 1 patrunjel, o telina, 2 cepe, o caciulie de usturoi, 4 ardei copti, 300 g popinci fierte, 3 rosii, 100 g faina de grau, sare, piper, delicat, 400 g smantana buna, 300 g unt si un pahar de vin alb, patrunjel ori frunze de telina de decor
Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante
Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian
Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.
File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii
600 gr. file de peste alb spalat bine (salau cod merluciu) 500 gr. de rosii spalate 2 cepe curatate si spalate 6-7 catei de usturoi curatati si spalati sare piper proaspat macinat 4 linguri de ulei 2 linguri de mustar 1 legatura de patrunjel verde spalat
Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute
Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.
Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete
Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.
Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură
Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.
Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente
Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.
Cuscus Cu Verdeata
Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.
Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)
Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.
Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă
Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.
Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel
Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.
Sparanghel la tigaie, cu parmezan
Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.