Retete cu salau

Retete cu salau

File de șalău în crustă de fulgi de porumb

Rețetele cu pește sunt printre cele mai ușoare și rapide idei pentru o masă delicioasă și sănătoasă. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, luați un file de pește și pregătiți-l cum vă place: la abur, la grătar, la cuptor sau prăjit.  Dacă vă place peștele pane, în crustă, crocant și aromat, astăzi vă propunem un file de șalău în crustă de fulgi de porumb, perfect alături de o porție de cartofi, dacă vreți un fel de mâncare de tip fish & chips sau cu legume sote.  Puteți înlocui șalăul cu orice alt pește doriți. 

Salau de primavara

- 1 salau de 500 g - 1 pahar mic orez - 1 ardei gras verde - 2 morcovi - 1 ceapa mare - 1 mana urzici - 500 ml supa pui - 20 ml vin alb - sare piper faina alba ulei masline

Salau la gratar cu cartofi prajiti

4 buc. salau de aproximativ 400 g fiecare 4 cartofi potriviti 1 lamaie 2-3 fire patrunjel 4-5 catei de usturoi 100 ml ulei sare piper cimbru condimente pentru peste

Salata de salau cu maioneza

- 1 salau mare - 3 oua - 5 castraveti in otet - sare, piper - 150 ml ulei - patrunjel verde - 1 morcov - sare de lamaie - 2 linguri mustar clasic - 1 capatana usturoi

Placinta cu salau si spanac si sos olandez cu piper verde

aluat foitaj, oua, lamaie, sare, piper, piper verde, spanac usturoi, apa, unt, salau

Pasta de salau

Un peste salau un morcov o ceapa 2-3 catei usturoi boabe de piper enibahar,foaie de dafin,. 200 ml otet 300 ml apa Pentru pasta: 50 ml ulei piper macinat nucsoara macinata,sare dupa gust

Salau fiert cu legume la Philips multicooker

Am folosit 3 bucati de salau cateva fasii de morcov cateva felii de telina albitura ardei capia rosu si 3 fire de ceapa verde. L-am servit cu lamaie si maioneza de post.

Salau cu sos de maioneza si cartofi

1 kg salau, 1 ceapa, 1 morcov 2 cartofi mai mari, Pentru sosul de maioneza: 2 oua, 100 g ulei, 100 g smantana,

SalAu Cu MaionezA Si OuA De PrepeliTA

2 buc. de salau 10 oua de prepelita fierte maioneza dupa gust c^ateva fire de arpagic sau ceapa verde sare piper proaspat r^asnit oregano rozmarin si boia dulce dupa gust.

Salau cu ciuperci in sos Cirio

300 g. file de salau ( 2 bucati a 150 de grame) 200 g. de ciuperci champignon 250 g. de smantana 100 g. de faina 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura de marar 6-8 catei de usturoi 1 cutie de suc de rosii Cirio (Chopped Tomatoes) 2 linguri de ulei 2 felii de lamaie sare piper

Salau prajit cu usturoi

6 buc salau de aproximativ 300 g bucata 6 linguri de malai 2 linguri faina 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita boia iute 1 capatana usturoi cateva fire de patrunjel 1 lamaie 2-3 felii portocala 2-3 peperoni 1-2 linguri otet 300 ml ulei pentru prajit sare piper cimbru

Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

pentru 3 persoane: 800-900 g de fileu de salau (~300g/portie) 2 lam^ai de marime medie (sucul si coaja rasa) 2 buc de avocado 3 rosii coapte pe care le taiem ^in rondele subtiri. 2-3 linguri de sos Tabasco (^in functie de c^at de iute doriti preparatul) 5-6 frunze de patrunjel pentru pasta si ornare 6-7 linguri de ulei de masline (jumatate folosit la prajire jumatate la pasta) Sare si Piper proaspat macinat dupa gust

Peste cu maioneza

500 g file salau maioneza zeama de lamaie, sare, piper alb dupa gust, masline pentru ornat 1-2 fire de ceapa verde tocata marunt sau putin usturoi.

Supa delicioasa de peste

1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare

Șalău la cuptor cu roșii și lămâie. Așa se prepară în restaurantele cu specific pescăresc

Șalău la cuptor cu un sos delicios de roșii, lămâie și muștar. Suplimentar mai puteți adăuga cartofi, diverse legume, smântână și ierburi aromatice.

Peste la tava cu vin alb

3kg de salau sau crap, 200ml ulei de masline, 250 ml vin alb, piper boia si sare.

Plachie la cuptor cu legume si vin

1,5 kg peste (stiuca, crap, salau etc.),7-8 cepe mari,2 cesti de ulei,3-4 rosii,1 pahar vin,patrunjel verde,sare,piper

Peste rasol

8 file de peste (cod salau merluciu), 2 morcovi, 2 cepe, 1 felie telina, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita boabe piper, 2 linguri otet, Garnitura: cartofi natur stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde.

Salau impachetat pe gratar

6-7 pesti de 350-400 g bucata 1 lamaie 2 capatani de usturoi 10-15 foi de dafin 1 lingurita boabe de piper 3 lingurite baza pentru mancaruri 1 lingurita boia 2 linguri ulei de masline sare piper cimbru.

Saramură de pește lipovenească

Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.

Peste cu glazura de mustar

(2 portii) 2 buc. File de biban / salau (fara oase ) Fresh de la o lamaie mica 2 lingurite Miere 6 lingurite Mustar cu miere / dijon &frac12 legatura Patrunjel &frac12 legatura Marar 2 lingurite rase Ierburi uscate (Provence) (optional) Sare si piper alb dupa gust

Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

6 bucati de filé de salau, 4 cartofi potriviti, 2 morcovi, 1 patrunjel, o telina, 2 cepe, o caciulie de usturoi, 4 ardei copti, 300 g popinci fierte, 3 rosii, 100 g faina de grau, sare, piper, delicat, 400 g smantana buna, 300 g unt si un pahar de vin alb, patrunjel ori frunze de telina de decor

Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante

Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii

600 gr. file de peste alb spalat bine (salau cod merluciu) 500 gr. de rosii spalate 2 cepe curatate si spalate 6-7 catei de usturoi curatati si spalati sare piper proaspat macinat 4 linguri de ulei 2 linguri de mustar 1 legatura de patrunjel verde spalat

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente

Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.

Cuscus Cu Verdeata

Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

Sparanghel la tigaie, cu parmezan

Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.

Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Piure de varza de Bruxelles

In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.

Varza De Bruxelles Cu Parmezan

Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.