Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Insa nu este nevoie sa renunti la mancarurile preferate daca urmezi sfaturile de mai jos.

Asociaţia Britanica pentru Nutritie Aplicata si Terapie Nutritionala (BANT) a facut publice 10 trucuri pentru a slabi fara cure sau diete.

1. Renunta la numaratul caloriilor
Bazeaza-te pe ce iti cere corpul, in loc sa numari caloriile, spun expertii de la British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy. Ei recomanda sa mananci incet si sa te opresti atunci cand nu iti mai e foame.

Portiile nu ar trebui sa fie mai mari decat palmele, pentru ca stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.

2. Inlocuieste mancarurile albe cu cele brune
Pastele albe, orezul alb si painea alba asigura foarte putini nutrienti si sunt transformate foarte rapid in zahar. Astfel iti va fi foame in continuare si, mai rau, vei avea pofta de dulciuri.

3. Somnul
Cand suntem obositi mancam mai mult si incercam sa ne recapatam energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Incearca sa te culci mai devreme si sa rezolvi problemele legate de somn, daca exista.

Somnul este foarte important nu numai pentru slabit, ci si pentru sanatate, in general.

4. Nu te teme de grasimi
Există grasimi bune si grasimi rele. Cele bune sunt esentiale pentru functionarea organismului si sprijina procesul de slabire, cum sunt , spre exemplu, grasimile pe care le contin carnea de peste, avocado, sau nucile si alunele.

Grasimile rele, pe de alta parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grasimile trans, care se gasesc in biscuiti, prajituri si produse coapte.

5. Mananca cinci sau sase mese pe zi
Expertii recomanda sa mananci trei mese importante si doua sau trei gustari sanatoase in fiecare zi. Astfel iti vei asigura nivelul optim de nutrienti si de energie si iti vei ţine foamea sub control.

Alege gustari neprocesate, cu un conţinut scazut de zahar, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau telina.

6. Mananca proteine la fiecare masa
Proteinele sunt esentiale pentru crestere si repararea organismului. Totodata, acestea vor tine foamea la distanţa pentru mai mult timp, astfel ca vei fi mai putin tentat sa mananci produse nesanatoase intre mese.

Expertii recomanda sa mananci pui sau peste bogat in proteine, alune sau nuci la fiecare masa ori gustare.

7. Ţine stresul sub control
Stresul modifica echilibrul hormonal, incetineste metabolismul si face organismul sa depoziteze mai multa grasime, in special in partea de mijloc a corpului.

Stresul are acelasi impact asupra organismului ca si zaharul, te face sa poftesti gustari foarte sarate, grase, sau dulciuri.

8. Consuma stimulente cu moderatie
Ideal ar fi sa eviti cafeaua sau ceaiul negru, dar daca ai nevoie de astfel de stimulente, expertii recomanda sa nu bei mai mult de o cana pe zi, de preferat nu pe stomacul gol.

Bauturile ca ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt cautate pentru surprusul de energie pe care il confera, dar au de fapt un efect opus celui cautat. Ele asigura, intr-adevar, o crestere a nivelului zaharului si, implicit energie, care e urmata insa de o "cadere", o perioada in care te vei simti mai obbosit decat erai initial.

9. Exercitiile fizice
Exercitiile sunt foarte importante pentru starea generala de sanatate, pentru energie, dar si pentru mentinerea siluetei. Plimba-te prin parc, urca pe scari in loc sa iei liftul, sau coboara din autobuz cu o statie inainte sa ajungi la destinatie si continua drumul pe jos, pentru inceput.

10. Nu sari peste mese
Organismul are nevoie constant de "combustibil" ca sa functioneze. Daca sari peste mese, nivelurile de zahar si de energie vor scadea, astfel ca vei fi tentat sa mananci mai mult, in special dulciuri, sau sa bei cafea sau ceai negru pentru a te pune pe picioare.